Skip to main content

Ζέρβας: Κακή λύση - Θλιβερή ημέρα για τη Μακεδονία

Οι ηττημένοι διεθνιστές του χθες ομονόησαν και έδωσαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της παγκοσμιοποίησης, ανέφερε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

«Θλιβερή» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα υπογραφής της συμφωνίας με την πΓΔΜ, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι ο λαός θα κρίνει εκείνους που τόσο εύκολα επιβάλλουν έναν ιδιοτελή πραγματισμό απέναντι σε αγώνες, ιστορία, όνειρα και περηφάνια.

«Οι ηττημένοι διεθνιστές του χθες ομονόησαν και έδωσαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της παγκοσμιοποίησης, υπογράφοντας μία συμφωνία – ντροπή», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Αναλυτικά, ο κ. Ζέρβας δήλωσε τα εξής:

Βρισκόμαστε εδώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της πρωτεύουσας της Μακεδονίας την επόμενη μια εξαιρετικά θλιβερής ημέρας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφερε το 1923, εκπροσωπώντας μια ηττημένη χώρα, χωρίς στράτευμα, με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, να επιβάλει στη Λωζάνη όρους αξιοπρέπειας.

Αυτό δεν έγινε χθες. Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς δεν είναι Ελευθέριος Βενιζέλος. Αλλά και η χώρα μας δεν βρίσκεται σε σημείο υποχώρησης, σε θέση παραίτησης.

Οι ηττημένοι διεθνιστές του χθες ομονόησαν και έδωσαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της παγκοσμιοποίησης, υπογράφοντας μία συμφωνία – ντροπή.

Μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ουσιαστικά δεν ρωτούν το λαό. Επιβάλλεται μια κακή λύση από πάνω προς τα κάτω. Από έξω προς τα μέσα. Ή έτσι νομίζουν.

Οι σύμμαχοί μας χαίρονται και επιβραβεύουν. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι στη διένεξη του Αιγαίου αν παραχωρούσαμε 2-3 νησιά δεν θα χαιρόντουσαν και δεν θα επαινούσαν; Αν παραιτούμασταν στο Κυπριακό, δε θα παίρναμε το Νόμπελ Ειρήνης;

Και με λυπεί ακόμη περισσότερο που «Εφιάλτες» και «λαγοί» βρέθηκαν εδώ. Ανάμεσα μας.

Σήμερα κωφεύουν. Τη δουλειά τους, την αποστολή τους όμως την εκτέλεσαν όμως.

Η ιστορία όμως θα καταγράψει και ο λαός θα κρίνει αυτούς που τόσο εύκολα επιβάλλουν έναν ιδιοτελή πραγματισμό απέναντι σε αγώνες, ιστορία, όνειρα και περηφάνια.