Skip to main content

Ζημιές σε Πολυτεχνείο και Φιλοσοφική στα επεισόδια του Σαββάτου (φωτο)

Οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. Μόνο το κυλικείο της Πολυτεχνικής θα στοιχίσει περίπου 15.000 ευρώ.

Σπασμένα τζάμια σε πανεπιστημιακές αίθουσες, κατεστραμμένες πόρτες και φθορές σε μάρμαρα εισόδων κτηρίων του ΑΠΘ είναι ο αρχικός απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην περιοχή του πανεπιστημίου το Σάββατο μετά το τέλος της Πανβαλκανικής πορείας αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη. 

Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική τους, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τα ΜΑΤ, οι αντιεξουσιαστές βρήκαν καταφύγιο στους χώρους του πανεπιστημίου, προκαλώντας ακόμα μια φορά μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με μια πρώτη εικόνα, μεγάλες φθορές έχει υποστεί η Πολυτεχνική σχολή, της οποίας το κυλικείο έχει καταστραφεί ενώ έχουν κλαπεί και προϊόντα. Κατά τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Νίκο Βαρσακέλη, μόνο οι ζημιές στο κυλικείο, το οποίο παραμένει κλειστό, θα κοστίσουν περίπου 15.000 ευρώ.

Ζημιές εντοπίστηκαν ακόμα και στους υπόλοιπους χώρους του Πολυτεχνείου και κυρίως στο ισόγειο, όπου έχουν σπάσει τζάμια και μάρμαρα. Κατεστραμμένες πόρτες και τζάμια καταγραφήκαν και στη Σχολή Γεωπονίας ενώ υπάρχουν σοβαρές φθορές και στα σκαλοπάτια της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η καταγραφή των φθορών θα συνεχιστεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και κοστολογηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι προκειμένου ο πρύτανης του ΑΠΘ να την έχει μαζί του κατά τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

 

Οι φωτογραφίες έχουν αποσταλεί από αναγνώστη