Skip to main content

Ζορπίδης: To τέρας της υπερφορολόγησης σημαδεύει το 2018

Η ομιλία του Μ. Ζορπίδη στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του ΕΕΘ. Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο την υψηλή φορολογία και τη γραφειοκρατία.

«Το 2017 μας άφησε βαριά κληρονομά με τα προαπαιτούμενα και το 2018 έφερε 27 νέες πληγές για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και επαγγελματία καθώς ο ιδιωτικός τομέας πλήρωσε και πληρώνει σχεδόν μόνος του το τίμημα της κρίσης» είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης ανοίγοντας την ομιλία στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του ΕΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ ζήτησε επιτέλους να χτυπηθεί το «τέρας της υπερφορολόγησης» καθώς σήμερα ο επαγγελματίας φθάνει να διαθέτει το 80% του εισοδήματός του σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα ο κ. Ζορπίδης καυτηρίασε τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας λέγοντας ότι τα στοιχεία που προβάλλονται δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα.

«Το 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο οι διαγραφές μελών αυξήθηκαν κατά 15%, σε σχέση με εκείνες του 2016, ενώ το ισοζύγιο εγγραφών- διαγραφών, ήταν αρνητικό με ότι αυτό συνεπάγεται για πρόσθετα λουκέτα, χαμένες θέσεις εργασίας, μειωμένα έσοδα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία».
Τα Επιμελητήρια, κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας γιατί ξέρουν από μέσα τα προβλήματα αλλά «δυστυχώς οι κυβερνήσεις δείχνουν να μη θέλουν τη συνεργασία των Επιμελητηρίων».

Αυγενάκης: Σε μια 5ετια αύξηση του ΑΕΠ στα 218 δισ ευρώ

Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος τόνισε ότι το 2018 θα αποδειχθεί χρονιά κρίσιμων πολιτικών αλλαγών ενώ εγκυμονεί και μεγάλους κινδύνους, σε οικονομικό και πολιτικό πεδίο.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, να προκαλέσει μία επενδυτική έκρηξη 100 δισ. Ευρώ σε πέντε χρόνια, που θα μειώσει την ανεργία στο 14% το 2022 και θα αυξήσει το ονομαστικό ΑΕΠ στα 218 δισ. Ευρώ το 2021.

Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από ιδιωτικές επενδύσεις αλλά «όχι από τους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού». Το κράτος θα γίνει λιτό και αποτελεσματικό, ενώ κεντρικός στόχος θα είναι η μείωση των φορολογικών βαρών μέσω και της μείωσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το «παρών» στην δεξίωση του ΕΕΘ έδωσαν από κυβερνητικής πλευράς οι υπουργοί Γιάννης Αμανατίδης και Κώστας Ζουράρις, βουλευτές Θεσσαλονίκης , ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλους, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κώστας Μίχαλος, πρόεδροι Επιμελητηρίων και παραγωγικών Συνδέσμων, διπλωμάτες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και φυσικά επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.