Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΤΟΥΣ 13.000 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Το ενδιαφέρον των οφειλετών για ένταξη στη ρύθμιση ήταν ιδιαίτερα αυξημένο από τις πρώτες ώρες που άνοιξε η εφαρμογή χθες Τρίτη.

Στους 13.000 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύστημα έχουν μπει διερευνητικά συνολικά 99.000 άτομα.

Το ενδιαφέρον των οφειλετών για ένταξη στη ρύθμιση ήταν ιδιαίτερα αυξημένο από τις πρώτες ώρες που ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή, χθες το μεσημέρι.

Οι οφειλέτες θα βρουν τη σχετική εφαρμογή μέσω της υπηρεσίας «αίτηση ρύθμισης οφειλών ν. 4611/2019». Το σχετικό link υπάρχει στις εφαρμογές Taxisnet (και στην κατηγορία ρυθμίσεις οφειλών).

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου αν και το ενδεχόμενο παράτασης είναι ανοικτό.

Για όσους ενταχθούν στην πλατφόρμα, προσφέρεται μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων σε ποσοστό από 10% έως και 100%, αναστολή λήψης των αναγκαστικών μέτρων αλλά και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, οι έχοντες δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα χρήματά τους. Ειδικά για την αποπληρωμή των δόσεων της ρύθμισης αυτό θα επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή ενώ σταδιακά θα δοθεί το δικαίωμα και για μερική αποδέσμευση του υπολοίπου του λογαριασμού για κάθε χρήση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ