Skip to main content

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ ταινιών

Το φεστιβάλ διεξάγεται από την Παρασκευή, 23/9 μέχρι και το Σάββατο, 1/10 στο Μουσείο Κινηματογράφου και φιλοξενεί ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ

Κοινωνικό φύλο και σεξουαλικότητα, ερωτικές σχέσεις, ταμπού και προκαταλήψεις, αλληλεγγύη και σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό είναι το θεματικό μωσαϊκό των ταινιών που προβάλλονται στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών από τις 23 /9 έως την 1/10, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου του ΦΚΘ.

Συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο και φιλοξενεί φέτος 12 μεγάλου μήκους και 32 μικρού μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, από 21 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τα φιλμ του αφιερώματος είναι ανθρωποκεντρικά, ενημερώνουν και ψυχαγωγούν, διαθέτουν χιούμορ, αλλά και ασκούν κριτική σε πολιτικές και κοινωνικές δομές που καταπιέζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τις κινηματογραφικές προβολές θα πλαισιώσουν 14 συζητήσεις με το κοινό, ενώ στον χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου, θα παρουσιαστούν 40 αφίσες κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, τα οποία εξειδικεύονται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, κάνοντας κλικ εδώ.