Skip to main content

Δύο συν μία παράμετροι για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα σκηνικά προετοιμάζονται ενδεχομένως και με την υπόθεση Novartis, όπου επίσης εμπλέκονται κορυφαία πολιτικά στελέχη.

Τώρα που η σκόνη από την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Οικονομικών και Άμυνας, Παπαντωνίου (επί κυβερνήσεων Σημίτη) και της συζύγου για την υπόθεση της προμήθειας γαλλικών φρεγατών, αρχίζει να καταλαγιάζει, ίσως έφτασε και η ώρα για μια πιο ψύχραιμη αποτίμησή της.

Κατ' αρχήν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του είναι ότι έρχεται μετά από 15 χρόνια δικαστικής διερεύνησης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ό,τι αφορά στο βάθος της έρευνας που προηγήθηκε, αλλά και των όποιων αποτελεσμάτων της.

Το δεύτερο θέμα προς συζήτηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η προφυλάκιση ήρθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά την προτροπή του αναπλ. υπουργού Υγείας, Πολάκη, προς τη δικαιοσύνη «να βάλει και κανέναν φυλακή». Η παράμετρος αυτή προσδίδει στην όλη ιστορία μια αναμφισβήτητη πολιτική διάσταση. Αλλωστε, ο κ. Πολάκης, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής και κατηγορηματικός

Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με το τι ακολουθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσεχώς ανάλογα σκηνικά προετοιμάζονται ενδεχομένως και με την υπόθεση Novartis. Οπου επίσης επλέκονται πρώην πρωθυπουργικά και υπουργικά ονόματα και όχι μόνο...

Σύμφωνα μάλιστα με μια φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η σχετική προεργασία έχει γίνει. Μόνο που η φημολογία αυτή μετρά τόσους πολλούς μήνες, που έχει πάψει να γίνεται πλέον πιστευτή.