Skip to main content

25η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Η φετινή θεματολογία του Περιπτέρου αφορούσε τα δύο καινοτόμα εγχειρήματα των Γρεβενών, το Κέντρο Παλαιοντολογίας και το Διεθνές Αστεροσκοπείο της Πίνδου.
Έκλεισε με απόλυτη επιτυχία τις πύλες της η 25η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης στα Κοίλα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυξημένος ήταν ο αριθμός των εκθετών από τους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ο αριθμός των επισκεπτών.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, συνεχίζοντας την υλοποίηση δράσεων για τη προβολή του Νομού Γρεβενών, συμμετείχε και φέτος με δικό της περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκε η Αναπτυξιακή Γρεβενών και το ΕΒΕ Γρεβενών, καθώς επίσης και επαγγελματίες μέλη του ΕΒΕ με τοπικά προϊόντα.

Η φετινή θεματολογία του περιπτέρου αφορούσε τα δύο καινοτόμα εγχειρήματα της Ν.Α. Γρεβενών τα οποία βρίσκονται στο Στάδιο της υλοποίησης: Το Κέντρο Παλαιοντολογίας στο δημοτικό διαμέρισμα Μηλιάς του Δήμου Ηρακλεωτών και το Διεθνές Αστεροσκοπείο της Πίνδου στο Όρος Όρλιακας στο δήμο Θ. Ζιάκα και το Πρόγραμμα  “LIFE” του οποίου φορέας διαχείρισης είναι η Αν.Γρε.

Να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά τα Γρεβενών συμμετέχει  στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “LIFE”. Το έργο αποσκοπεί στην εφαρμογή πρότυπων δράσεων διατήρησης του δασικού πλούτου και ειδών της άγριας πανίδας στις τρεις περιοχές Natura 2000 (SCIs – SPAs) του Νομού Γρεβενών: «Βασιλίτσα», «Εθνικός Δρυμός Πίνδου» και «Εθνικός Δρυμός Πίνδου – Βάλια Κάλντα – Ευρύτερη Περιοχή».

Δ. Τ