Skip to main content

25η Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων από την ΠτΔ με διέλευση μαχητικών

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας

Στεφάνι για την 25η Μαρτίου κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό, δεν υπήρξαν χειραψίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.



Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.



Ολιγομελής ήταν και η παρουσία της μπάντας που παιάνισε τον εθνικό ύμνο με τα μέλη της επίσης να βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο.



Μετά την κατάθεση στεφάνου η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλα στους παριστάμενους και αποχώρησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, να στήνουν ανά δυάδες «πηγαδάκια» και να ανταλάσσουν ευχές και απόψεις.




Ακολούθησε στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου η απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Παράλληλα διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά την τελετή στις Καστανιές του Έβρου από την ΕΡΤ μεταδόθηκε ηχογραφημένο μήνυμα από πιλότο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο ανέφερε «Ελληνίδες Έλληνες να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που γιορτάζουμε σήμερα η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Χρόνια πολλά σε όλους μας, χρόνια πολλά Ελλάδα»