Skip to main content

25η Μαρτίου: Ζεύγος F-16 έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (video)

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του λιτού εορτασμού της 25ης Μαρτίου, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τον ουρανό της άδειας Θεσσαλονίκης έσκισε στις 11.30 το πρωί ζεύγος από μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του λιτού εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε όλη της χώρα, λόγω του κορωνοϊού.

Οι πιλότοι έστειλαν ένα μήνυμα εμψύχωσης σε μία επέτειο διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει χωρίς παρελάσεις και με άδειους δρόμους.

Συγκεκριμένα, μετά την τελετή στις Καστανιές του Έβρου από την ΕΡΤ μεταδόθηκε ηχογραφημένο μήνυμα από πιλότο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο ανέφερε «Ελληνίδες Έλληνες να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγώνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που γιορτάζουμε σήμερα η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Χρόνια πολλά σε όλους μας, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τίμησαν σήμερα την Εθνική Επέτειο γεμίζοντας με ελληνικές σημαίες τα μπαλκόνια τους.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνων της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στο Σύνταγμα.