Skip to main content

2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στρέφονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στρέφονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη καθώς εδώ θα γίνει το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού με θέμα «Ταξίδια & τουρισμός: Η επόμενη ημέρα - Από την ύφεση στην ανάπτυξη».

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό, σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες καλούνται να συμμετάσχουν στην συζήτηση για την “επόμενη ημέρα” και το πώς από την ύφεση μπορούμε να φτάσουμε στη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Στρατηγικές επικοινωνίας και διαχείριση κρίσεων, οικο-τουρισμός και αειφόρος ανάπτυξη, τουρισμός πόλεων και ειδικές μορφές τουρισμού αποτελούν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Irini Pari, η πρόεδρος του The International Ecotourism Society Dr. Kelly Bricker, η υπουργός Τουρισμού της Γκάνα (τιμώμενη χώρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού όπου θα διεξαχθούν και οι φετινοί εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Τουρισμό) Juliana Azumah-Mensah, ο εμπνευστής και δημιουργός των Zero Star Hotels καθηγητής στο DCT Hotel & Business Management School, Daniel Charbonnier, η Kristina Keller εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και μέλος του management εννιά ταξιδιωτικών γραφείων στη Γερμανία, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα δώσουν το "παρών" σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την HELEXPO και την EUROPRESS MEDIA GROUP (EMG) την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009, στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς  Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.