Skip to main content

3-1 σε βάρος της Ελλάδας το σκορ στους θεσμούς....

Το αρνητικό κλίμα εκτιμάται ότι θα εμπεδωθεί κατά την επίσκεψη του κουαρτέτου των θεσμών στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

«Τηρήστε τα συμφωνηθέντα». Αυτό είναι το μήνυμα που σταθερά εκπέμπεται προς την Αθήνα από τις Βρυξέλλες, αλλά και τους τρεις άλλους θεσμούς. Ο εκπρόσωπος ενός εξ αυτών, μάλιστα, το μετέφερε στη Voria.gr λίγες μόλις ώρες μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «ο κύκλος των μειώσεων κλείνει και ανοίγει ο κύκλος των αναγκαίων ελαφρύνσεων». Αυτή η δήλωση έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση στη βελγική πρωτεύουσα.

Το κλίμα αυτό εκτιμάται ότι θα εμπεδωθεί κατά την επίσκεψη του κουαρτέτου των θεσμών στην χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Κι αν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, στο πνεύμα του γενικότερου φιλικού κλίματος που επικρατεί για τη χώρα μας στην ΕΕ, θα είναι πιο συγκαταβατικός, εκείνοi του ESM αλλά και του ΔΝΤ αναμένεται ότι θα κλείσουν κάθε συζήτηση για ενδεχόμενες αλλαγές στη συμφωνία. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι σε αυτή την ομάδα προσχωρεί και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή τη θέση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που θα πρέπει να τους συναντήσει και να συζητήσει μαζί τους την τρέχουσα αξιολόγηση.