Skip to main content

31η Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση- Τοπικά προϊόντα & γεύσεις Ελλάδας»

Περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την Κρήτη και άλλες περιοχές.

Η μεγαλύτερη γιορτή γεύσεων, παράδοσης, μουσικής και πολιτισμού καταφθάνει από τις 3 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου, για 9 συνεχόμενες ημέρες, στην καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η παράδοση δίνει ραντεβού με το σήμερα και το αύριο και οι γεύσεις της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας ετοιμάζονται να κατακτήσουν και πάλι τις αισθήσεις των γευσιγνωστών.

Περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την Κρήτη αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου, θα πλημμυρίσουν το κέντρο της Αθήνας με τα αγνά προϊόντα που παράγουν και αγαπημένες γεύσεις παράδοσης.

Για εννέα ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου.

Μικροί παραγωγοί και οικογενειακές επιχειρήσεις καταφθάνουν στο κέντρο της Αθήνας να πλημμυρίσουν τον τόπο με γεύσεις από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης - από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, ως το Μαλεβίζι και τον Μυλοπόταμο - αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία, την Αττική, την Αίγινα, τον Έβρο, την Εύβοια, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Λακωνία, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Πιερία, τη Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και τη Χαλκιδική!

Παράλληλα με την λειτουργία της Έκθεσης, στήνεται μια μεγάλη γιορτή με πλήθος μουσικοχορευτικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων καθημερινά, ανοιχτές προς όλους. Δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα, δίνουν το παρών για να παρουσιάσουν την δράση τους, μετατρέποντας την έκθεση σε ένα ζωντανό εορταστικό πολιτισμικό ταξίδι!
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ακολουθεί παρακάτω. Για απρόοπτες αλλαγές, παραμείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook.

 31η Έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας»
9 ημέρες γιορτής στην καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας!

 Αθήνα - Κέντρο, Πλατεία Κλαυθμώνος
Από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9:30 το βράδυ
Είσοδος ελεύθερη προς όλους!

H Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά προϊόντα & γεύσεις Ελλάδας» ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.

Γνωρίστε εμπόρους, παραγωγούς και πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα.

Η 31η διοργάνωση της Έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και με την σύμπραξη δεκάδων πολιτιστικών σωματείων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον διοργανωτή κ. Νεκτάριο Σερμάκη και άλλους επισήμους.
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Tην 31η διοργάνωση επιλέγουν και υποστηρίζουν ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands και οι παρακάτω διακεκριμμένες εταιρίες:

Την υγειονομική κάλυψη της Έκθεσης για όλες τις ημέρες λειτουργίας της, αναλαμβάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Hellenic Red Cross.