Skip to main content

3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Η τεράστια σημασία των ταινιών μικρού μήκους αναγνωρίζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο πλαίσιο των Δημητρίων, καλεί όλους τους σινεφίλ της πόλης να συμμετάσχουν στην κινηματογραφική αυτή φιέστα. Για δυο μόνο σαββατοκύριακα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν ταινίες από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Το φεστιβάλ AZA, που από το 2009 μετονομάζεται σε THESS SHORT FILM FESTIVAL τιμώντας την πόλη μας, πρόβαλε το 2007 και 2008 καταπληκτικές ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια και τιμήθηκε με ειδικές προβολές στο φεστιβάλ Λισαβώνας και Πόρτο στην Πορτογαλία, Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Κινηματογραφική Ακαδημίας Σερβίας, στο Φεστιβάλ της Πάτρας και στην Αθήνα.

Σήμερα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου παραδέχονται ότι πιο δημιουργικό στο σινεμά, γίνεται στις ταινίες μικρού μήκους. Προτεραιότητα δίνεται σε ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες καιήδη ετοιμάζεται ένα 90λεπτο πρόγραμμαμε τα καλύτερα ελληνικά έργα του Φεστιβάλπου θα προβληθούν τον χειμώνα σε φεστιβάλστην Αγγλία και  την Τουρκία.
 

 

Συνεχίζοντας αυτή τηνποιοτικά ανοδική πορεία του, για το 2009το φεστιβάλ έχει εξασφαλίσει όχι μόνοσημαντικές ατομικές συμμετοχές αλλάκαι συνεργασίες με κινηματογραφικέςσχολές & φεστιβάλ διεθνούς κύρους, όπως τα FutureShorts,Encounters short film festival και Manhattanshort.

 

Επιπλέον φέτος ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, ο Γιάννης Οικονομίδης, θα δώσει master-class και θα παρουσιάσει σκηνές από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

«Ο Μαχαιροβγάλτης».

 

Οι κινηματογραφικές ακαδημίες Πράγας , Ρουμανίας, Λοτζ/Πολωνίας δίνουν για άλλη μια φορά το παρόν.

Τέλος, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν τα μικρού μήκους έργα του Κριστόφ Ζανούσι.




Λεπτομέρειες:

Χώρος Εκδήλωσης: Κινηματογράφος Αλέξανδρος
Διάρκεια: 26/9/2009 - 27/9/2009 και 03/10/2009 - 04/10/2009


Δημήτρης Τσάκωνας

Business Story
Off