Skip to main content

4 + 1 προορισμοί για ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις - Πόσο κοστίζουν

Ολόλευκα τοπία, ατμοσφαιρικά σκηνικά, ορεινά χωριουδάκια με γραφικές γωνιές - Προτάσεις για τις γιορτές σε ιδανικό φυσικό περιβάλλον

Περίπου τρεις εβδομάδες μας χωρίζουν από τις ομορφότερες γιορτές της χρονιάς, τα Χριστούγεννα, και ο νους αρχίζει να …ταξιδεύει. Είναι εκείνη η εποχή που ακόμη και αν δεν συγκαταλεγόμαστε στους φανατικούς της λευκής πίστας, το χιονισμένο τοπίο, το ζεστό ρόφημα δίπλα στο τζάκι, η βόλτα μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό, το παραδοσιακό φαγητό μας συνεπαίρνουν.

Σ’ όποιο σημείο του ελληνικού χάρτη κι αν στρέψουμε το βλέμμα υπάρχει πάντοτε ένας καλός λόγος για να ετοιμάσουμε βαλίτσες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. H Voria.gr, συγκέντρωσε 4 +1 προορισμούς με γνώμονα την εγγύτητα σε χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αλλά και την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρουν κοντά στη φύση, και σας τους παρουσιάζει. Οι προτάσεις αφορούν τη διαμονή σε Airbnb, ξενώνες και ξενοδοχεία την περίοδο από 23 έως 26 Δεκεμβρίου.

Καϊμακτσαλάν

Ταξιδεύουμε στη Μακεδονία, με κατεύθυνση βορειοδυτικά και φθάνουμε στο Καϊμακτσαλάν, το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος. Με τη φυσική ομορφιά της Λίμνης Βεγορίτιδας και το χιονοδρομικό κέντρο, δικαίως τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους must χειμερινούς προορισμούς. Ο πετρόχτιστος γραφικός οικισμός του παλαιού Άγιου Αθανασίου με την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, γεμάτος ταβερνάκια και καφέ αποτελεί ιδανικό προορισμό αυτήν την εποχή του χρόνου.

Την περίοδο από 23 έως 26 Δεκεμβρίου η διαμονή σε αρχοντικό με δυο υπνοδωμάτια που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα αγγίζει τα 490 ευρώ ανά βραδιά.

Από 140 ευρώ τη βραδιά θα κοστίσει η διαμονή σε ξενώνα για δυο άτομα.

Νυμφαίο

Στις πλαγιές του όρους Βίτσι βρίσκεται το παραμυθένιο Νυμφαίο. Ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών κάθε εποχή του χρόνου, ωστόσο το χειμώνα έχει την τιμητική του. Συνήθως, ντύνεται από νωρίς στα λευκά και η φυσική του ομορφιά αναδεικνύεται μοναδικά.

Αγκαλιασμένο από τα καταπράσινα δάση, η θέα σε κάθε γωνιά του είναι ονειρική. Σύμφωνα με την UNESCO, το Νυμφαίο συγκαταλέγεται στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Πετρόκτιστη κατοικία που διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα θα σας στοιχίσει ανά διανυκτέρευση 564 ευρώ.


Καστοριά

Το 90% αγγίζει η πληρότητα για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην αρχοντική Καστοριά, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε λόφο με υπέροχη θέα προς την πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα, κοσμοπολίτικη με παραλιακά καφέ, μαγαζάκια και υπέροχα παλιά αρχοντικά.

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, το Μουσείο Ενδυματολογίας, καθώς και το Δισπηλιό με την αναπαράσταση Νεολιθικού Λιμναίου Οικισμού, μόλις 7 χλμ. έξω από την πόλη αποτελούν κάποια από τα highlights της περιοχής.

Σε τετραστερο ξενοδοχείο με πρωινό, η τιμή του δίκλινου είναι στα 118 ευρώ ενώ σε Airbnb μπροστά στη λίμνη, διαμέρισμα με δυο δωμάτια με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων, η τιμή διαμορφώνεται στα 230 ευρώ.


Μέτσοβο

Ταξιδεύουμε στις πλαγιές της Πίνδου στο αμφιθεατρικά κτισμένο Μέτσοβο. Τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα πετρόκτιστα αρχοντικά με τις κεραμοσκεπές μαρτυρούν τις πάλαι ποτέ ένδοξες εποχές του. Από τα διαμάντια της περιοχής, είναι η Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ με μοναδικά δείγματα της νεοελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής.

Με το 86% των καταλυμάτων να έχουν ήδη κλειστεί είναι δύσκολη η εύρεση καταλύματος στο Μέτσοβο. Ενδεικτικά η τιμή δίκλινου δωματίου σε ξενώνα είναι στα 160 ευρώ.

Πήλιο

Φθάνουμε στη Θεσσαλία και στο μαγευτικό Πήλιο, έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς όλο το χρόνο, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, παραδοσιακά χωριά και υπέροχη τοπική κουζίνα. Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διαδρομή που ακολουθεί ο θρυλικός «μουτζούρης», το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου, που συνδέει μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή το χωριό Λεχώνια, κοντά στη θάλασσα, με το κεφαλοχώρι Μηλιές, σε υψόμετρο 400 μ.

Η πληρότητα του Πηλίου είναι στο 80% με τις δυνατότητες επιλογής καταλύματος να περιορίζονται συνεχώς. Ενδεικτικά για ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενώνα με τέσσερα κλειδιά στη Βυζίτσα με πρωινό αγγίζει τα 120 ευρώ.