Skip to main content

4,5 δισ ευρω στη Β.Ελλάδα απο τη ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ.Παναγιώτης Αθανασόπουλος παρουσίασε τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για τη Δυτική Μακεδονία στη διάρκεια συνεδρίου στην Κοζάνη
Την υλοποίηση  επενδύσεων ύψους 4,5 δισ.ευρω έως το 2014 για τη Β. Ελλάδα, προγραμματίζει ο όμιλος της ΔΕΗ, ενώ στο σύνολο της χώρας σύμφωνα με τον  πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο,  η επιχείρηση θα υλοποιήσει  επενδύσεις ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο ο οποίος μίλησε σε συνέδριο  στην Κοζάνη που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ, ο δήμος Κοζάνης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), με θέμα «Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση», από το ποσό αυτό τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να μετατραπεί σε διεθνή κόμβο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων αφορά στην κατασκευή νέων μονάδων στη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Αθανασόπουλος επεσήμανε ότι τα ορυχεία της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις ύψους 965 εκατ.ευρώ αξιοποιώντας το λιγνίτη.

Πρόσθεσε, δε, πως με τις νέες μονάδες που θα ενσωματώσουν τις προηγμένες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες μεταξύ 2006 και 2015 η ΔΕΗ θα πετύχει ανά παραγόμενη κιλοβατώρα μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 25%, του οξειδίου του αζώτου κατά 39%, του διοξειδίου του θείου κατά 91% και των αιωρούμενων σωματιδίων κατά 56%.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες συνεργασίας της ΔΕΗ με τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, αναφέρθηκε στη συνεργασία που ξεκίνησε η εταιρεία με τους δήμους Λάρισας, Χαλανδρίου, Κρωπίας, Αργυρούπολης, Ραφήνας και Νέας Φιλαδέλφειας για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό.

Ο κ.Αθανασόπουλος τόνισε  ότι τέτοιες συνεργασίες με δήμους μπορούν να υπάρξουν και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.