Skip to main content

40 αλιείς «ψάρεψαν» 24 τόνους σκουπίδια από 16 ελληνικά λιμάνια - Πλαστικό το 80% (φωτο)

Πλαστικές σακούλες και μπουκάλια, εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία -που αποτελούν το 30% των απορριμμάτων- αλουμινένια τενεκεδάκια κ.ά.

Το πρόγραμμα «Fishing for Litter» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης είναι ένα πρόγραμμα συμμετοχής του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων. Οι επαγγελματίες αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συλλέξουν και να καταγράψουν τα απορρίμματα που συσσωρεύονται στα δίχτυα τους ως μέρος της συνήθους αλιευτικής τους δραστηριότητας. Αυτά στη συνέχεια αποθηκεύονται επί του σκάφους, έτσι ώστε να μπορεί να οδηγηθούν στην ακτή.

Η iSea έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος σε συνεργασία με το Ίδρυμα από το 2019, υλοποιώντας το στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα, ενώ στη διάρκεια του 2020 υλοποιήθηκε επιπρόσθετα στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη. Το 2021 επεκτάθηκε στα λιμάνια του Βόλου, της Μηχανιώνας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, των Μουδανιών, του Περάματος της Λέσβου, της Μυτιλήνης, της Πέτρας, της Χίου, των Μεστών, του Βαθέος της Σάμου, των Χανίων, της Πάτμου, της Λέρου, της Σκιάθου και της Καλύμνου, αριθμώντας συνολικά 16 λιμάνια σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr