Skip to main content

6+1 ψέματα καταγγέλλει η Ν.Δ., με 5 ερωτήσεις απαντά το ΠΑΣΟΚ

Για νέα γκάφα κάνει λόγο η Ν.Δ.. Για τοποθετήσεις «φύλο συκής» μιλά το ΠΑΣΟΚ.

Τα, κατά την άποψή του «6+1 ψέμματα» του φυλλαδίου του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. για να λάβει την απάντησή του από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι οι θέσεις του αποτελούν το "φύλο συκής" της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για γκάφα του ΠΑΣΟΚ,  αφού αρκετά από όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο ως προτάσεις του κόμματος ισχύουν ήδη.

«Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης έχει αυξήσει το όριο του ακατάσχετου της μοναδικής κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νόμο του 2009 που αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες, στο νόμο του 2007 για τα «ψιλά γράμματα» στους τραπεζικούς όρους, αλλά και στο «πάγωμα» όλων των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2009.

«Είναι σκοτεινή προπαγάνδα ή μεγάλο ψέμα, ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποσύρουν το φυλλάδιο» κατέληξε.

Το ΠΑΣΟΚ
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί «να φοβίσει τους πολίτες». Τόνισε μάλιστα ότι ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες και όχι πολιτικούς που ασκούν αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός «ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πάντως μεσαίο εισόδημα δεν είναι η περίπτωση κάποιου που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, διαθέτει σπίτι 1 εκατ. ευρώ και έχει 100.000 ευρώ μερίσματα»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας οικογένειας», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολίτες γνωρίζουν, το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρο στο ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε «5 ερωτήματα» για τα «υπεύθυνα σχέδια» -όπως τόνισε- της ΝΔ.

Τα ερωτήματα αυτά αφορούν στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια , στις φοροελαφρύνσεις υπέρ των ολίγων, στα αποτυχημένα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στην Κομισιόν, στην πολιτική της ΝΔ σε επίπεδο αυξήσεων των μισθών και στη μη στήριξη του Ταμείου της Φτώχειας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει πώς θα καλύψει τις «τρύπες» στο έλλειμμα και καταλήγει απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ δεν λέει ΄υπεύθυνα΄ στους πολίτες ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα τους επόμενους μήνες για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας;»

Business Story
Off