Skip to main content

7η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής

Η πλέον πλούσια και καλά σχεδιασμένη τζαζογιορτή στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 28 Σεπτέμβρη.
Δυο βδομάδες μουσικής, 20 σχήματα, 100 μουσικοί από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, και Ιταλία, σεμινάρια, διαλέξεις, αφιερώματα, στην μεγαλύτερη «Γιορτή» στη χώρα μας της πλέον δημιουργικής μουσικής όπου καλύπτεται ένα τεράστιο εύρος των εκφάνσεών της από blues, funk, mainstream, fusion, αυτοσχεδιαζόμενη μέχρι τις επαφές της τζαζ με την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. Η 7η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής είναι γεγονός για την πόλη μας.

Και φέτος, συνεχίζεται η αναβάθμιση των εκδηλώσεων με τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης – Κέντρο Πολιτισμού (ΚΕΠΟΘΕ), καθώς και την υποστήριξη της «EBU – UER», δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφώνων (European Broacasting Union).

Η έναρξη της «Γιορτής», πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Νομαρχίας, Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στις 12 Σεπτεμβρίου με την συναυλία των Τρίο Βαλκάνο. Οι υπόλοιπες μουσικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009.

Όπως και οι υπόλοιπες έξι "Συναντήσεις", έτσι και φέτος, η "Γιορτή της Τζαζ" στηρίζεται σε τέσσερις άξονες, την παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών παραγωγών, συμπράξεις Ελλήνων και ξένων μουσικών, παρουσίαση Ελλήνων μουσικών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και παρουσίαση έργου τάξεων ωδείων ή μουσικών εργαστηρίων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ