Skip to main content

7ο Παγκόσμιο Φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» στη Ρόδο

Ο κύριος σκοπός του Φόρουμ είναι η διοργάνωση ενός δημιουργικού διαλόγου των διαφόρων πολιτισμών για συνεργασία και θετική αλληλοεπίδραση στην σημερινή κοινωνία για το καλό της ανθρωπότητας.
Η έβδομη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών» θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στο ξενοδοχείο Aldemar Paradise Royal Mare από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου 2009.

Φέτος στο Φόρουμ, μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος ο κ. Vladimir Yakunin, ιδρυτής του Φόρουμ και Πρόεδρος της εταιρείας «Σιδηρόδρομοι Ρωσίας», κ. Alfred Gusenbauer, πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, κ. Αlexander Saltanov, Υφυπουργός Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας, κ. Strobe Talbott, Προέδρος του Brookings Institution (ΗΠΑ), Αyatollah Mohammad-Ali Tashkiri (Ιράν).

Το Φόρουμ συνεργάζεται με την UNESCΟ, OPEC, OIC, ISESCO, ALEXSO, το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως επίσης και με μη-κρατικές οργανώσεις και ερευνητικά ιδρύματα.

Η κυρίαρχη συζήτηση φέτος αφορά την σημερινή κατάσταση στον πλανήτη μας, ή οποία ζητάει καινούργιες προσεγγίσεις για να υπάρχει ενότητα στην παγκόσμια κοινωνία.

Ιδιαίτερη έμφαση στο φετινό Φόρουμ θα δοθεί στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση και στις καινούργιες βάσεις για παγκοσμιοποίηση. Τα θέματα αφορούν προτάσεις για εναλλακτικά μοντέλα πολιτικής οργάνωσης, κοινωνικά και οικονομικά θέματα, θέματα εκπαίδευσης και νεολαίας, και επίσης θα δοθεί έμφαση στα πολιτιστικά κοινά στοιχεία της σημερινής κουλτούρας των πολιτισμών και στη δημιουργική συνεργασία διάφορων θρησκευμάτων.

Ο κύριος σκοπός του Φόρουμ είναι η διοργάνωση ενός δημιουργικού διαλόγου των διαφόρων πολιτισμών για συνεργασία και θετική αλληλοεπίδραση στην σημερινή κοινωνία για το καλό της ανθρωπότητας.

Κάθε χρόνο στο Φόρουμ υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα σε κάποιο πολιτισμό, φέτος θα γίνει μια ιδιαίτερη προβολή του πολιτισμού της Περσίας.

Στο μουσικό πρόγραμμα του φετινού Φόρουμ θα πάρουν μέρος ο βιρτουόζος Djivan Gasparyan (duduk) και ένα από τα καλύτερα μουσικά συγκροτήματα στην Ευρώπη, το Γερμανικό «Interface Quartett».