Skip to main content

80η ΔΕΘ: Τελευταία ημέρα, τελευταία ευκαιρία για επίσκεψη

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα απονείμει σήμερα το απόγευμα σε όλους τους εκθέτες επαίνους για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους.

Τελευταία ημέρα της επετειακής 80ής ΔΕΘ σήμερα και υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για όσους δεν την επισκέφθηκαν ακόμη. Ο αγαπημένος Μιχάλης Χατζηγιάννης κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το συναυλιακό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και ανεβαίνει απόψε στις 21:30 στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο, για να ταξιδέψει το κοινό με τα τραγούδια του. Μαζί του θα είναι και η Γεωργία Νταγάκη. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοσμοράδιο.

Χθες βράδυ η Ελένη Φουρέιρα και οι Boys & Noise παρέσυραν τον κόσμο που περίμενε από νωρίς για να τους απολαύσει και δόνησαν με τους ρυθμούς τους τον συναυλιακό χώρο.

Οι «Μαγεμένες» και η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων» στο περίπτερο 3, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στο περίπτερο 1, η Cheap Art, το e-Gaming στο περίπτερο 17, η Συλλογή Αγωνιστικών Αυτοκινήτων στο περίπτερο 14, το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon» στο περίπτερο 8, 14 θεματικά αφιερώματα σε όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και πολλές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις σάς περιμένουν σήμερα μέχρι τις 22:00.  

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί ο τερματισμός του 48ου ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ στη Νότια Πύλη της Έκθεσης, μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Την αυλαία του κλείνει το 3ο Music Band Festival, με τους Black Soul Chori και τις Σκιές των ανέμων να ανεβαίνουν στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το περίπτερο 6, από τις 18:30. Η συναυλιακή λήξη θα γίνει με το συγκρότημα «Πριγκίπισσες and the French Keys Band». Αμέσως μετά θα απονεμηθούν τα βραβεία.

Στο Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει στις 19:30 στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης το έργο «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα», που είναι εκτός διαγωνισμού. Στη συνέχεια θα  γίνουν οι βραβεύσεις.  

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα απονείμει σήμερα το απόγευμα σε όλους τους εκθέτες επαίνους για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στην επετειακή 80η ΔΕΘ.

Το εισιτήριο εισόδου είναι 5 ευρώ και το οικογενειακό 15 ευρώ. Στα 3 ευρώ είναι η είσοδος για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, ενώ όποιος είναι 80 ετών ή έχει γεννηθεί το 1980 μπαίνει δωρεάν.

Επίσημη τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα. Το σημαντικό γεγονός της έλευσης των «Μαγεμένων» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΒΕΘ, τον ΟΛΘ, το ΕΕΘ και την ΕΥΑΘ. Οι συναυλίες (Music Events Live) αποτελούν συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του 95,1 Κοσμοράδιο, καθώς και του Ecopolis Δράσεις Πολιτισμού, χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το Grand Hotel Palace και χορηγός των παράλληλων εκδηλώσεων το ΘΕΣγάλα.