Skip to main content

83η ΔΕΘ: Τσίπρας, Γεννηματά και Γαβρόγλου πήγαν... ΠΑΜΑΚ

Ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο υπουργός Παιδείας επισκέφτηκαν το περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 83η ΔΕΘ

Πόλος έλξης επισήμων έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο εκθεσιακός χώρος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Περίπτερο 14 σταντ 3, τον οποίον επισκέφτηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όσο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη και ο γ.γ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τις επισκέψεις «άνοιξε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στου χώρους της ΔΕΘ, επισκέφθηκε το περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ενημερώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Στον κ. Τσίπρα προσφέρθηκε το αναμνηστικό νόμισμα των 60 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ενημερωτικό υλικό, ένα μουσικό cd με έργα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, καθώς και βιβλία από τις Εκδόσεις του Ιδρύματος, τα οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε με ευχαρίστηση.

Λίγο αργότερα το χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη και ο γ.γ του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πρύτανης, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης και οι Αντιπρυτάνεις, Δημήτρης Κυρκιλής, Ευγενία Αλεξανδροπούλου και Δημήτρης Χανδράκης, με την παρουσία Κοσμητόρων και Προέδρων Τμημάτων του Ιδρύματος.

Ο κ. Γαβρόγλου και η κ. Τζούφη ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Πρύτανη για τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Ακαδημίας Ρομποτικής, καθώς και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Πανεπιστημίου, του πρώτου «πράσινου» πανεπιστημίου στην Ελλάδα, πιστοποιημένου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EMAS. Ο κ. Γαβρόγλου είχε στη συνέχεια συνομιλία με φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης που πλαισίωναν μουσικά τον εκθεσιακό  χώρο του Πανεπιστημίου, καθώς και με φοιτητές που συμμετέχουν στο TEDxUniversityofMacedonia, από τους οποίους ενημερώθηκε για την επόμενη διοργάνωση που προετοιμάζεται.

Το απόγευμα της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου 2018, το χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στη ΔΕΘ και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από στελέχη του Κινήματος. Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και δέχθηκε και αυτή ενημερωτικό υλικό και δώρα.