Skip to main content

86η ΔΕΘ: Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Elpedison - Οι πυλώνες για την επόμενη μέρα

Ο διεύθυνων σύμβουλος της Elpedison παρουσίασε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της τους πυλώνες που θα στηριχθεί η εταιρεία

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί για την Elpedison του αύριο παρουσίασε ο διεύθυνων σύμβουλος Νίκος Ζαχαριάδης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι.

Στην ομιλία του ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως ο λόγος της παρουσίας της Elpedison στη διοργάνωση δεν είναι μόνο για να έρθει κοντά στους 350.000 πελάτες της, αλλά για να παρουσιάσει και τους μελλοντικούς της στόχους της εταιρείας, η οποία σήμερα έχει δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα, που καλύπτουν το 8% της ζήτησης της Ελλάδας, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς υγροποιημένου αερίου στη χώρα, με εξαγωγές που φτάνουν μέχρι τη Ρουμανία.

«Θέλουμε να αναδείξουμε και την Elpedison του αύριο που βέβαια θέλει να αναβαθμίσει και να συνεχίσει την παραγωγή του αερίου. Όμως η κατεύθυνσή μας είναι να στηριχθούμε στις ενεργειακές υπηρεσίες, γιατί πλέον δεν είναι μόνο το ρεύμα που θέλουμε, αλλά βλέπουμε ότι πλέον ο πολίτης θέλει να αρχίσει να σκέφτεται την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο δεύτερος τομέας εκτός από τις ενεργειακές υπηρεσίες, στον οποίο επικεντρωνόμαστε, είναι το αέριο, γιατί αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι μετά την επέμβαση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όλα αυτά τα κράτη της ΝΑ Ευρώπης θα συνεχίσουν ενδεχομένως να έχουν συμβάσεις με τη Ρωσία, αλλά όχι στο 100% και επομένως όλοι θα στραφούν στο φυσικό αέριο. Ο τρίτος τομέας ο οποίος είναι επίσης σημαντικός, είναι να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε όλες αυτές τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χτίζουν διάφοροι παραγωγοί, για να μπορέσουμε να φέρουμε το ρεύμα από τις ΑΠΕ στους καταναλωτές. Αυτή είναι η Elpedison του αύριο που μαζί με την Elpedison του σήμερα θα δώσουν ένα αποτέλεσμα που ελπίζουμε να είναι πάρα πολύ θετικό», ανέφερε. Τόνισε, πάντως, πως για να συμβούν όλα αυτά, «χρειάζεται ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και μία πολιτική σταθερότητα και σ’ αυτό ελπίζουμε από τον πολιτικό μας κόσμο. Αν το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλάζει πολύ γρήγορα και η νομοθεσία δεν βοηθάει, αυτά μπορεί να μην υλοποιηθούν».

Στο περίπτερο της Elpedison οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τον σταθμό φόρτισης, το ρομπότ Pepper, όπου μπορούν να φωτογραφηθούν, μπαίνοντας αυτόματα σε κλήρωση για δώρα, αλλά και να ενημερωθούν για τη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ενεργοποιώ», στην οποία μπορεί κανείς να συμμετάσχει για να προσφέρει η εταιρεία ένα ποσό στο σωματείο «Πρωτοβουλία για το παιδί».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα εγκαίνια: