Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

86Η ΔΕΘ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΦΩΤΟ+VID)

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και ένα μονόπρακτο του συγγραφέα Γιώργου Μάνου

Στο περίπτερο - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ξενάγησής του στους χώρους της 86ης ΔΕΘ. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη. Η έκθεση προσεγγίζει με έναν σύγχρονο τρόπο το θέμα, με μεγάλη ακαδημαϊκή και εικαστική επεξεργασία, με έντονο το στοιχείο της τέχνης και με ποικίλες τεχνολογικές εφαρμογές μέσα στις ενότητές της. Έγινε μια δυνατή προσπάθεια του δήμου να τιμήσει την επέτειο των γεγονότων της Καταστροφής, να την αναδείξει με νέους τρόπους και να παρουσιάσει το πως έχουν ενσωματωθεί στοιχεία της κληρονομιάς της στον σημερινό πολιτισμό.

Παράλληλα, παρακολούθησε και ένα μονόπρακτο του συγγραφέα Γιώργου Μάνου. Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Σμύρνη που έζησε τις τελευταίες ημέρες της παραμονής των Ελλήνων στη Σμύρνη, το οποίο και έγραψε για την έκθεση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ