Skip to main content

96η Δημοπρασία Σπανίων Βιβλίων Ελλήνων Βιβλιοφίλων

Μεταξύ των αποκτημάτων που δημοπρατήθηκαν είναι η «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΜΑΚΡΗ, ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤ’ ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΙΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» και δύο χειρόγραφα του ποιήματος «ΣΟΛΩΜΟΣ»

Με 1192 βιβλία διεξήχθη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η 96η Δημοπρασία Σπανίων Βιβλίων Ελλήνων Βιβλιοφίλων την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των αποκτημάτων που δημοπρατήθηκαν είναι η «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΜΑΚΡΗ, ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΙΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ», εκδοθείσα παρά ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΜΑΚΡΗ του εξ Ιωαννίνων Έτι δε και το, περί ομοίων και διαφόρων λέξεων ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΙΟΥ… Παρά Δημητρίω Θεοδοσίου τω εξ Ιωαννίνων, Con Licenza de Superiori, Ενετίησιν 1768. Βιβλιοδ. εποχής.
 


Επιπλέον, δύο χειρόγραφα του ποιήματος «ΣΟΛΩΜΟΣ» (1956) του ποιητή Μαρίνου Σιγούρου, με διορθώσεις και προτάσεις αλλαγών προς τον Γεώργιο Καζάσογλου σχετικά με την μελοποίηση των στίχων αυτών, πράγμα που έγινε. Τέλος πωλείται και μια παρτιτούρα του τραγουδιού Duetto με τους παραπάνω στίχους.

Ο πλήρης κατάλογος κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό «Βιβλιοφιλία» και στον ηλεκτρονικό τόπο www.booksauction.gr., καθώς και οι εικόνες των προς δημοπράτηση αντικειμένων.

Business Story
Off