Skip to main content

Άννα Ευθυμίου: Αναγκαίες και απαραίτητες οι γυναίκες στην πολιτική

Η πολιτευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων για μια γυναίκα να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί πρέπει να παλέψει σκληρότερα.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση σε εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο κ. Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής ΝΔ β’ Θεσσαλονίκης και πρ. υπουργός, με γυναίκες στην Περαία και θέμα «Γυναίκα και Πολιτική» η Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν ομιλήτρια.

«Οι γυναίκες είναι απαραίτητες στην πολιτική. Οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική θα πρέπει να εμφορούνται από ιδανικά και αξίες, να είναι θωρακισμένες ηθικά και να έχουν μία επαγγελματική και κοινωνική πορεία. Να αντιμετωπίζουν την πολιτική όχι ως δημόσιες σχέσεις και μέσο προβολής αλλά ουσιαστικά. Και ουσία σημαίνει, δουλειά, καλή γνώση των θεμάτων, διάθεση για προσφορά, διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που αποτελούν θεμέλια της δικής μου πολιτικής πορείας.», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κ. Ευθυμίου, υπογράμμισε πως είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων για μια γυναίκα να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί πρέπει να καταφέρει να συγκεραστούν πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητάς της, καθόσον έχει πολλαπλούς ρόλους, ως σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας. Και εφόσον ασχοληθεί με την πολιτική πρέπει να παλέψει σκληρότερα για να αποδείξει ότι είναι ικανή και να μην επαναπαυτεί ποτέ στις δάφνες της.

Ωστόσο, τόνισε πως οι γυναίκες στην πολιτική είναι αναγκαίες και απαραίτητες και για το λόγο αυτό θα πρέπει τόσο τα κόμματα να δίνουν σε αυτές την ουσιαστική δυνατότητα να ασχοληθούν με την πολιτική, όσο και οι ίδιες οι γυναίκες να αξιολογούν και στηρίζουν κάθε γυναίκα που ασχολείται με την πολιτική και τα κοινά από οποιαδήποτε αιρετή θέση.