Skip to main content

ΑΑΔΕ: Δεύτερο βαρύτερο πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καντινών στο Γαϊδουρονήσι

Πριν απο λίγο καιρό είχε επιβληθεί λουκέτο στο μαγαζί του από την ΑΑΔΕ για ταμειακές μαϊμού συνδεμένες με ανύπαρκτη επιχείρηση.

Το ποσό των 73.500 ευρώ για ανασφάλιστους εργαζόμενους θα κληθεί να πληρώσει ιδιοκτήτης τεσσάρων καντινών στο Γαϊδουρονήσι και ενώ πριν από λίγο καιρό είχε επιβληθεί λουκέτο στο μαγαζί του για ταμειακές μαϊμού συνδεμένες με ανύπαρκτη επιχείρηση.

Απ' ό,τι φαίνεται ο επιτηδευματίας δεν έβαλε μυαλό με την πρώτη τιμωρία. Το λουκέτο που του είχε επιβάλει η ΑΑΔΕ ξεκλείδωσε με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η ΑΑΔΕ όμως επισκέφτηκε και πάλι το συγκεκριμένο μαγαζί.

Χθες στις 12:30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πήγαν και πάλι Γαϊδουρονήσι και προσποιήθηκαν τους πελάτες. Αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά, ωστόσο κατά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, διαπίστωσαν ότι ήταν αδήλωτοι και οι επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και ετοιμάζεται το ραβασάκι με πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο).