Skip to main content

ΑΧΕΠΑ: 95 άτομα με μέτρια έως βαριά πνευμονία έχουν πάρει εξιτήριο

Ο Διευθυνής της Α' Παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνεται βήμα-βήμα.

Αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε σε πτώση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και επιφυλακτικός για την πορεία επανόδου στην κανονικότητα είναι o Λοιμωξιολόγος και Διευθυνής της Α' Παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας.

Σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο κ. Κολλάρας ανέφερε, ότι «είναι καλύτερα τα πράγματα, έχουμε πτώση της πανδημίας. Έχουμε νοσηλεύσει 110 άτομα με μέτρια έως βαριά πνευμονία και τα 95 πήραν εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 10 ασθενείς με κορωνοϊό στην παθολογική κλινική και 5 στη ΜΕΘ», επεσήμανε ο κ. Κολλάρας.

«Θα επανέλθουμε σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, θα πάμε βλέποντας και κάνοντας. Χρειάζεται επαγρύπνηση σε μέρη, όπου είναι πιθανό να έχουμε «αναζωπυρώσεις», όπως κλινικές, κέντρα μεταναστών, τα στρατόπεδα κτλ.», υπογράμμισε ο κ.Κολλάρας.

Χαρακτήρισε «πάρα πολύ σπάνια περίπτωση» το θάνατο του 35χρονου από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, ενώ τόνισε πως «καμπανάκι» για να καταφύγουμε σε γιατρό, είναι να έχουμε ανεξήγητο πυρετό και πνευμονία.