Skip to main content

ΑΧΕΠΑ: Υγειονομικοί κατά υποχρεωτικότητας εμβολιασμών-«Είναι πειραματικό στάδιο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΧΕΠΑ από υγειονομικούς που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών - Ετοιμάζουν παρουσίαση με δεδομένα.

Αντιδράσεις από μερίδα υγειονομικών που αμφισβητούν την ασφάλεια των εμβολίων, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των υγειονομικών που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, στο ΑΧΕΠΑ, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Μερίδα ατόμων αποδοκίμασαν τον κ. Γιαννάκο, αντιδρώντας τόσο στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά και στην ασφάλεια των εμβολίων για τον κορωνοϊό λέγοντας: «αυτό είναι πειραματικό στάδιο, δεν είναι εμβόλιο», ενώ καταφέρθηκαν και κατά των δημοσιογράφων ρωτώντας «γιατί δεν βγάζετε επιστήμονες που έχουν άλλη άποψη;», με αρκετούς από τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Λίγο αργότερα, παίρνοντας τον λόγο, γιατρός-ψυχίατρος που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα η οποία θα παρουσιάσει επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια την επόμενη εβδομάδα.

Ναι στα εμβόλια, όχι στην υποχρεωτικότητα

Οι υγειονομικοί νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, πάντως, συμφωνούν με τον εμβολιασμό αντιδρώντας στο καθεστώς υποχρεωτικότητας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε ότι η κινητοποίηση είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. "Δεν πιστεύουμε ότι με το βούρδουλα, θα αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού, φοβίζουμε τους επιφυλακτικούς πολίτες και έτσι δεν θα πετύχουμε το τείχος ανοσίας που όλοι θέλουμε" επισήμανε. Για τους υγειονομικούς ανάφερε ότι έχουν κάνει το εμβόλιο 60.000 και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, λέγοντας ότι πριν τα εμβόλια από κορωνοιο πέθαναν 27 εργαζόμενοι και με τα εμβόλια ούτε ένας. "Τα εμβόλια είναι σημαντικά για τις ζωές μας, διαφωνούμε όμως, με την υποχρεωτικοτητα, την άδεια άνευ αποδοχών που υποκριπτει απόλυση".

Ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ Μπάμπης Κοροξενός επισήμανε: "η συγκέντρωση έχει ως σκοπο να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας, στις αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είμαστε όλοι υπέρ του εμβολίου, δεν είμαστε αρνητές. Θα κινηθούμε και νομικά αν χρειαστεί, πατάμε πάνω στην ατομική ελευθερία των ανθρώπων να έχουν το δικαίωμα να μπορούν να υπερασπιστούν το σώμα τους".

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Βάσω Βαφειάδου δήλωσε: "Βιώνουμε μια διχαστικη κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι, όπως και όλοι οι πολίτες δεν μπορούν να εκβιάζονται ούτε να απειλούνται. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δεν είμαστε αρνητές και ψεκασμενοι, αλλά όχι του υποχρεωτικού εμβολιασμού".