Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΑΧΕΠΑ (φωτο+vid)

Οι υγειονομικοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της δυνατότητας να επιστρέψουν στις θέσεις τους εφόσον εμβολιαστούν σήμερα.

Νέα συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας. Οι υγειονομικοί συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και να διεκδικήσουν την άρση του μέτρου και την επιστροφή στις εργασίες τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους έδωσε η κυβέρνηση να επιστρέψουν στις θέσεις τους εφόσον εμβολιαστούν σήμερα. "Δούλεψα στον Covid από την πρώτη ώρα. 10 Μαρτίου μπήκαμε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άτομα νέα, όπως μας είπαν οι διευθυντές των μονάδων. Τα βγάλαμε αυτά και όλο αυτόν τον ενάμιση - δύο χρόνια δουλέψαμε χωρίς ρεπό, διπλοβάρδιες", δήλωσε η Αικατερίνη Μπουρτζή, φυσικοθεραπεύτρια στο ΑΧΕΠΑ, η οποία ανέφερε ότι έχει αιματολογικά προβλήματα αλλά η αίτηση της να εξαιρεθεί από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απορρίφθηκε.

"Είμαι στα νοσοκομεία από 17 χρόνων, 30 ολόκληρα χρόνια. Όταν μπήκα δεν είχαμε κανένα μέτρο προφύλαξης, ούτε γάντια ούτε μάσκες. Δουλέψαμε σε μονάδες, σε ΜΕΘ, μπήκαμε παντού και δεν πάθαμε τίποτα. Μάθαμε να ζούμε με τα μικρόβια και τους ιούς. Αν τους φοβόμασταν, θα κάναμε άλλη δουλειά. Δεν θέλω να με υποχρεώσουν να κάνω κάτι που είναι ενάντια σε αυτό που ορκίστηκα, όταν πήρα το πτυχίο μου. Όπως εγώ δεν θα κάνω κάτι σε κανέναν ασθενή χωρίς τη θέλησή του", δήλωσε η Ηλιάδα Κοκαρίδα, τεχνολόγος - ακτινολόγος, ραδιολόγος και παρασκευάστρια ΔΕ. Όπως ανέφερε ο Γεώργιος Σύρπης, ψυχίατρος στο Ιπποκράτειο, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με συγκεντρώσεις κάθε Παρασκευή έξω από το κτήριο των ΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά της υποχρεωτικότητας.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τον οποίο κάλεσαν να παραιτηθεί.