Skip to main content

Αχτσιόγλου: Μετά από 10 χρόνια αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις

Το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ήταν χρέος μας, τόνισε η υπουργός Εργασίας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Εύοσμο.

Η έξοδος από το μνημόνιο δεν ήταν μια τυπική διαδικασία όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2019 είναι επεκτατικός κατά 910 ευρώ, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως η κυβέρνηση υλοποιεί το κοινωνικό της χρέος, με μέτρα όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση του ντροπιαστικού, όπως τον χαρακτήρισε, υποκατώτατο που θα υλοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019, η κατάργηση από 1η Ιανουαρίου του μέτρου περικοπής συντάξεων με παράλληλη αύξησή τους για 600.000 συνταξιούχους και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

"Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση μισθών και συντάξεων. Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει οριστικά και η χώρα έχει ανακτήσει την οικονομική ελευθερία της", τόνισε η υπουργός.



Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κλείνει τα μάτια στα δεδομένα της οικονομίας και ποντάρει στην καταστροφή. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προτάσεις που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αντικοινωνικές και ταυτίζονται σε ορισμένα σημεία με τις απόψεις του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικά ανέφερε την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις με τα εργασιακά δικαιώματα υπό αίρεση, την επιβολή ασφαλιστικού "Πινοσέτ", που στρέφει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιώτες, την επαναφορά του κανόνα 1/5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο και την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων.