Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η υπουργός Εργασίας λέει πως «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας»

Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής, επισημαίνει η Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση στο εισόδημά τους. Για τις συντάξεις σχολιάζει πως το πολιτικό περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πια πιο ευνοϊκό.

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015» αναφέρει η υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ. «Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούμε να καταστεί καθολική. Να υποστηρίξει, δηλαδή, όχι μόνο τους πλέον αδύναμους αλλά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και έχουμε πια όλα τα εργαλεία για να το πράξουμε αυτό» συμπληρώνει.

Υπογραμμίζει ότι τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την πλήρη επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, όπως και για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με κοινό «δια ταύτα», το γεγονός ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου λέει πως «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας», ενώ «πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί».

«Τα εργασιακά αποτελούν τη σαφή διαιρετική τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει επίσης η υπουργός Εργασίας, προϊδεάζοντας, ίσως, για όσα θα επακολουθήσουν στον πολιτικό στίβο ως τις εκλογές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ