Skip to main content

Αχτσιόγλου: Χωρίς καμία προστασία η πρώτη κατοικία

«Τέτοια προστασία δεν υπάρχει στο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή», λέει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παραπλανητική επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, σε ό,τι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ως "άκρως παραπλανητική επικοινωνιακή τακτική να πείσει τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειό τους" χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου την προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση.

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ αναφέρει πως η πραγματικότητα είναι ότι "τέτοια προστασία δεν υπάρχει στο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή", τονίζοντας πως "όσοι δανειολήπτες δεν χαρακτηρίζονται «ευάλωτα νοικοκυριά» χάνουν οριστικά τα πάντα, καθώς το σύνολο της περιουσίας τους ρευστοποιείται".

Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει πως "η μόνη δυνατότητα που δίνει ο νέος πτωχευτικός στα «ευάλωτα νοικοκυριά» είναι οι ιδιοκτήτες να γίνουν ενοικιαστές στα σπίτια τους και να πληρώνουν ενοίκιο σε έναν ιδιωτικό φορέα", καθώς "αν καθυστερήσουν να καταβάλουν έως και τρία ενοίκια, θα τους γίνεται έξωση" και καταλήγει λέγοντας: "Το πιο εξωφρενικό είναι ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αυτό το πλαίσιο «δεύτερη ευκαιρία». Δεύτερη ευκαιρία για ποιον; Σίγουρα όχι για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη".