Skip to main content

Αχτσιόγλου: Διπλό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις από Βρούτση

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πολιτική της ΝΔ, όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης.

Για «διπλό χτύπημα» από τον Γιάννη Βρούτση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και, μάλιστα, «στον πλέον ευαίσθητο κλάδο», δηλαδή της εστίασης, έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε, ο υπουργός Εργασίας - αξιοποιώντας τον νόμο που η ΝΔ ψήφισε εναντίον των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων - αρνείται εδώ και 7 μήνες να επεκτείνει και να κηρύξει υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την οποία υπέγραψαν εργαζόμενοι και εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ακάλυπτους τους εργαζόμενους στους πληττόμενους χώρους της εστίασης.

Κατά την κ. Αχτσιόγλου, ταυτόχρονα, ο κ. Βρούτσης αρνείται να κατοχυρώσει και την υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η ισχύς της οποίας επεκτάθηκε χρονικά μέχρι τις 31/08/2020, λόγω κορωνοϊού, με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών τον Μάρτιο.

«Η ιδεοληψία και τιμωρητικότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο», τόνισε χαρακτηριστικά η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.