Skip to main content

Αχτσιόγλου: Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωσή της άσκησε κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκράτιας.

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου σε σημερινή δήλωσή της, κάνοντας λόγο για «ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση».

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ, περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Όπως σχολιάζει, «μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:

- με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους

- με άρνηση «κουρέματος» των χρεών της πανδημίας

- με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων

- με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική», καταλήγει η κα. Αχτσιόγλου.