Skip to main content

Αχτσιόγλου: Κάτω από το αφορολόγητο όριο όσοι λαμβάνουν κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η αύξηση του κατώτατου μισθού δημιουργεί έναν κυματισμό αύξησης των μισθών σε όλα τα κλιμάκια.

Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι «όσοι επενδύουν την αντιπολιτευτική τους γραμμή στο ότι θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου το 2020, να μην το κάνουν, γιατί έχουν εκτεθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που επέμειναν και για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, η αύξηση του κατώτατου μισθού δημιουργεί έναν κυματισμό αύξησης των μισθών σε όλα τα κλιμάκια.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα σχήμα τεράστιας ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που θα νομοθετηθεί τον Φεβρουάριο και θα εκκινήσει τον Μάρτιο».

Όπως είπε, εκτός από τη μείωση των προσαυξήσεων κατά 85%, θα περιλαμβάνει και κούρεμα της βασικής οφειλής, με τη μέση μείωση να φτάνει στα επίπεδα του 70%, ενώ η αποπληρωμή θα γίνεται σε έως και 120 δόσεις.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι που δεν μπορούσαν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.