Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΜΕΤΡΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης εκτίθενται και προσβάλλουν τους συνταξιούχους» υποστηρίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για απύθμενο θράσος της κυβέρνησης κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την αύξηση στις συντάξεις χηρείας.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ' όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο».

«Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες», συνεχίζει και καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι «κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου».

Συμπληρώνει δε ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, «τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα».

«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους», σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ