Skip to main content

Αχτσιόγλου: Να πάρει διαζύγιο η κοινωνία από τον παλαιοκομματισμό

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, το δίλημμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές έχει καταστεί πλέον κάτι παραπάνω από ευδιάκριτο.

«Οι δεσμεύσεις που κάναμε πράξη, το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή, η προσπάθειά μας, για να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, είναι τα διαπιστευτήριά μας προς την κοινωνία. Με αυτά τα όπλα, θα προχωρήσουμε στις εκλογικές μάχες που έρχονται, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν φτάνει μόνο να μιλάμε για τους πολλούς, αλλά, κυρίως, πρέπει να τους υπηρετούμε με την πολιτική μας, ώστε τελικά να καταστούν οι ίδιοι πρωταγωνιστές του μέλλοντός μας».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, το δίλημμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές έχει καταστεί πλέον κάτι παραπάνω από ευδιάκριτο: «αν θα μπορέσει να γίνει πραγματικά η Ευρώπη των πολλών, η Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής ευημερίας, της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ή αν θα εξελιχθεί σε μία Ευρώπη που ο νεοφιλελευθερισμός, η λιτότητα, η ακροδεξιά και ο εθνικισμός, θα αποτελούν τα ταυτοτικά της χαρακτηριστικά».

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου πρέπει να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο της ελληνικής κοινωνίας με τις δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος και να επαναβεβαιώσουν την επιλογή της συλλογικής προόδου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ανάπτυξης» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο απολύτως διακριτά και ανταγωνιστικά μεταξύ τους πολιτικά σχέδια. «Το ένα είναι το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή. Το άλλο είναι το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, που θέλει την παλινόρθωση μίας ολιγαρχίας, τους πολλούς στο περιθώριο και την πολιτική να καθορίζεται από τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, μίας ευρείας συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων. «Αυτό το προοδευτικό μέτωπο είναι σήμερα αναγκαίο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αποτραπεί η άνοδος της ακροδεξιάς, αλλά και για να αναχαιτιστεί η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο δρόμους. Αυτόν της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή αυτόν της παλινόρθωσης του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και της απόλυτης κυριαρχίας των ελίτ έναντι της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σε αυτήν την ιδεολογική, πολιτική και αξιακή αντιπαράθεση των δύο κόσμων, δεν χωρούν συμβιβασμοί και δεν μπορούν να υπάρξουν ενδιάμεσες επιλογές» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.