Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες λέει, μεταξύ άλλων, «ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

«Ο κ. Μητσοτάκης πριν από έναν μήνα περιέγραψε το σχέδιό του για επταήμερη εργασία. Από εκείνη τη στιγμή τα στελέχη του κόμματός του προσπαθούν να πείσουν ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι ακούσαμε», ανέφερε η υπουργός Εργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, χθες ήρθε στη δημοσιότητα νέο βίντεο όπου ο κ. Μητσοτάκης συζητά το θέμα της επταήμερης εργασίας με επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων ζητά επταήμερη εργασία και να πάψει να επικρέμεται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη συνέχεια όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα», τονίζει.

Εν συνεχεία σημειώνει ότι «σήμερα σε πρωινή εκπομπή του “ALPHA”, στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής έδωσε «πάσα» στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι, στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση».

Και συμπληρώνει «Κατόπιν τούτου καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό “ALPHA”, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας: Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ