Skip to main content

Αχτσιόγλου: Ντροπιαστική η αντίδραση της ΝΔ στην υπόθεση Novartis

«Αποδεικνύει το μέγεθος των σκανδάλων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο» τόνισε η υπουργός Εργασίας μιλώντας σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά.

«Ντροπιαστική» χαρακτήρισε τη γραμμή και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση Novartis, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά, ενώ απαξιωτικά αντιμετώπισε και τις σχετικές παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι «η εισαγγελία ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου, προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτος για το σκάνδαλο της Novartis, για τη δωροδοκία, η οποία έχει οδηγήσει στο να απολέσουν τα δημόσια ταμεία, εμείς υπολογίζουμε περίπου 26 δισ.» και πρόσθεσε:

«Και απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, τη δικαστική, που είναι ντροπιαστική για την πολιτική ζωή της χώρας, όπως τη γνωρίσαμε μέχρι το 2014, η γραμμή που φαίνεται να ακολουθεί η ΝΔ, είναι πως το αδίκημα έχει παραγραφεί. Και κάνει επίκληση του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον οποίον έχουμε συζητήσει να καταργήσουμε συνταγματικά και που λέει ότι αδικήματα τα οποία τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού έχουν πολύ σύντομη παραγραφή».

«Θεωρώ ότι αυτή η γραμμή που ακολουθεί είναι ντροπιαστική, αποδεικνύει το μέγεθος των σκανδάλων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο, αποδεικνύει και το πόσο ντροπιαστικά αντιμετωπίζουν οι ίδιοι το ζήτημα και πραγματικά παραδίδω στην χλεύη των πολιτών αυτήν την αντίδραση» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

«Δε μπορώ να μη σχολιάσω την άποψη του κ. Βενιζέλου, ότι τάχα μου το να εξετάζεις τους υπουργούς, ή τους πολιτικά ιθύνοντες είναι εσχάτη προδοσία. Δεν ήξερα ότι εμείς δεν εξεταζόμαστε για το τι κάνουμε και για τις πράξεις μας και για τα ποινικά μας αδικήματα» συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, όλη αυτή την κατάσταση που ξεδιπλώνεται μπροστά σας, την παραδίδω στη δική σας κρίση και στη δική σας χλεύη».