Skip to main content

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου

Σε απεργιακή κινητοποίηση σκέφτεται να προβεί η ΑΔΕΔΥ, όπως προέκυψε την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Σε απεργιακή κινητοποίηση, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σκέφτεται να προβεί η ΑΔΕΔΥ, όπως προέκυψε την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «κλιμάκωση της επίθεσης για μείωση, αφαίρεση εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με όχημα τη στοχοποίηση του Δημοσίου στην παρούσα περίοδο».

Έτσι, αποφάσισε να προτείνει την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης στο διάστημα 28 Ιανουαρίου 2010 έως 10 Φεβρουαρίου και την προώθηση του συντονισμού και της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, για την πραγματοποίηση της παραπάνω κινητοποίησης και του συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με ενωτικό, καθολικό τρόπο και κεντρικό μήνυμα να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, απαντούν, διεκδικούν και αποφασιστικά συνεχίζουν» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.