Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΑΔΕΔΥ: ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Την έντονη διαφωνία της με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι πρόκειται σαφώς για ένα μισθολόγιο που οδηγεί σε νέα υποβάθμιση των αποδοχών.

Την έντονη διαφωνία της με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι πρόκειται σαφώς για ένα μισθολόγιο, το οποίο, αντί να αναβαθμίζει τις αποδοχές ενός μεγάλου μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγεί σε νέα υποβάθμιση των αποδοχών, με μεγάλους χαμένους, τόσο τους νεοεισερχόμενους όσο και τους χαμηλόμισθους στο Δημόσιο.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση υπαναχώρησε από όλες τις έως σήμερα δεσμεύσεις και υποσχέσεις της και προσθέτει: «Από την ανακοίνωση αυτή καθίσταται απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση οδηγείται στον πλήρη διαχωρισμό «νέων» και «παλαιών» υπαλλήλων, μέσω της διαφορετικής μισθολογικής τους μεταχείρισης, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επιβολή νέων περικοπών σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι σχεδιασμοί αυτοί, εάν υλοποιηθούν, οδηγούν αφενός στη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων εσωτερικών ανισοτήτων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες, και μάλιστα ιδιαίτερα άδικες ανισότητες, μεταξύ εργαζομένων, που όχι απλώς εργάζονται σε διαφορετική Υπηρεσία, αλλά και μέσα στο ίδιο Γραφείο».

Εκτιμά ακόμη πως «τέτοιου είδους σχεδιασμοί «υποτάσσουν» το μισθολόγιο στους γενικότερους δημοσιονομικούς στόχους, με άγνωστες συνέπειες για το ήδη «κατακρεουργημένο» εισόδημα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα». «Επιπλέον» συμπληρώνει «η αναφορά που γίνεται στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, περί διατήρησης προσωπικής διαφοράς για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγεί αυτομάτως σε σαφή συμπεράσματα για το μέγεθος των περικοπών που πρόκειται να ακολουθήσουν, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα». Αναφερόμενη στη σύνδεση του νέου μισθολογίου με το βαθμολόγιο εκτιμά πως θα καταδικάσει την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο σε νέα μισθολογική καθήλωση.

Καταλήγοντας «διεκδικεί την καθιέρωση ενός νέου Ενιαίου και Δίκαιου Μισθολογίου, για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, ένα μισθολόγιο το οποίο θα αναβαθμίζει οικονομικά τους εργαζόμενους, θα αναπληρώνει τις απώλειες των τελευταίων ετών, θα αποκαθιστά τις εσωτερικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων, θα υπηρετεί τη βασική αρχή της ενιαίας και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των υπαλλήλων, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών».

Τονίζει ακόμη πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμία περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ