Skip to main content

Αδελφοποίηση του Δήμου Σκύδρας με την Σαφράνπολη της Τουρκίας

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασίες των εμπλεκόμενων δήμων αρχικά στο τομέα του πολιτισμού ,στον αθλητισμό, στην παιδεία, αλλά και οικονομικές συναλλαγές, στο εμπόριο και στην σύγχρονη τεχνολογία.
Υπογράφτηκε στην Σαφράνπολη της Τουρκίας το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο δήμων στις 24 Σεπτεμβρίου 2009. Ο δήμος Σκύδρας απάντησε θετικά στα προγράμματα της UNESCO, που προωθεί τέτοιες συνεργασίες.

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασίες των εμπλεκόμενων δήμων αρχικά στο τομέα του πολιτισμού ,στον αθλητισμό, στην παιδεία, αλλά και οικονομικές συναλλαγές,  στο εμπόριο και στην σύγχρονη τεχνολογία. Η καταγωγή πολλών Σκυδραίων από την Σαφράνπολη της Τουρκίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για να πραγματοποιηθεί αυτή η αδελφοποίηση.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και το πραγματικό ενδιαφέρον σαφρανπολιωτών από το δήμο Σκύδρας επισφραγίστηκε  η κοινή καταγωγή αλλά και αναδείχθηκε η ύπαρξη της ίδιας κουλτούρας, της ίδιας νοοτροπίας αλλά και η ύπαρξη της ίδιας φυσιογνωμίας. 

Ο δήμαρχος της Σαμφράνπολης κ. Neyztet Aksoy αναδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης του κ. Nihat Cebeci  στο δημαρχικό θώκο. Η  αναβαθμισμένη συνέχιση του φεστιβάλ της Σαμφράνοιλης προωθεί την πολιτιστική, πολιτισμική και διεθνή ανάπτυξη της περιοχής.

Ο δήμαρχος Σκύδρας κ. Χοίδης Γεώργιος ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις προσπάθειες που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή  και υλοποίησε την επιθυμία των Σαμφρανπολιωτών  στην δημιουργία  γέφυρα ς επικοινωνίας με τη πόλη που γεννήθηκαν αλλά  και σχέσεις φιλίας με τους σημερινούς κατοίκους της.

Χριστίνα Καραμανίδου