Skip to main content

Αδερφοποίηση Ποντίων και Βλάχων-Σείστηκε από χορούς το Βελλίδειο (vid)

Συμβολικά τα δρώμενα άνοιξαν ένας Βλάχος τραγουδιστής και μια Πόντια τραγουδίστρια, ενώ τη σκυτάλη γρήγορα πήρε ο χορός.

Σείστηκε από χορούς και τραγούδια το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» το βράδυ του Σαββάτου κατά την τελετή αδελφοποίησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και Ποντίων.

Βλάχοι και Πόντιοι σε μια εκδήλωση αδελφοποίησης, συνέργειας και προσφοράς ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας νέους δρόμους δημιουργικής συνεργασίας με κοινούς στόχους που έχουν να κάνουν με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων.

Η τελετή στο κατάμεστο από κόσμο χώρο ξεκίνησε με την ομιλία της υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία εξέφρασε τη μέγιστη χαρά της που παρευρέθηκε στην τελετή αυτή αδελφοποίησης «δύο εκλεκτών πληθυσμιακών ομάδων» της Ελλάδας.

Αποκαλύπτοντας πως και η ίδια είναι Βλάχα με καταγωγή από το Λιβάδι δήλωσε περήφανη και συγκινησιακά φορτισμένη και τόνισε πως στηρίζει και ως υπουργός και προσωπικά τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων.

Μετά την τοποθέτηση της υπουργού, συμβολικά τα δρώμενα άνοιξαν ένας Βλάχος τραγουδιστής και μια Πόντια τραγουδίστρια, ενώ τη σκυτάλη γρήγορα πήρε ο χορός. Περισσότεροι από 2.500 χορευτές ενδεδυμένοι με στολές Ποντίων και Βλάχων, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.  

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» πολλοί εκπροσώποι του πολιτικού κόσμου.