Skip to main content

Απίστευτη νίκη (2-1) του Άρη με ανατροπή επί του ΟΦΗ στην Κρήτη! (vid)

Με τον Χαμζά Γιουνές να περνά αλλαγή και να σκοράρει δις στις καθυστερήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη για την πεντάδα.

Απίστευτο διπλό με 1-2 επί του ΟΦΗ κατέκτησε ο Άρης στο «Γεντί Κουλέ» κατά την αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Super League.

Στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας με τον ΟΦΗ να ισορροπεί στη συνέχεια προσπαθώντας να φτάσει στα καρέ του Κουέστα.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα όταν στο 16΄ο Μαρτίνες σούταρε και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου ενώ στο 29’ λίγο έλειψε να προηγηθούν καθώς ο Βέλεθ έκανε την προβολή από κοντά αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Μάλιστα, στο 33΄οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βέλεθ ενώ ένα λεπτό αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν νέα ευκαιρία όταν ο Ματέο Γκαρσία κοντρόλαρε και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρέζου. Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για τα πρώτα 45 λεπτά ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 39’ ο Κουέστα μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα.

Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52’ ο Κουτσιανικούλης σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα ενώ στο 56΄ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει αλλά ο Στρέζος μπλόκαρε το σουτ που εξαπέλυσε ο Ματέο Γκαρσία.

Οι Ηρακλειώτες έχασαν νέα ευκαιρία στο 59΄όταν ο Βουό σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Δεληζήση ενώ το νέο σουτ του Ποτουρίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 68΄ο Γιουνές εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Στρέζου ενώ δύο λεπτά αργότερα είχαν και νέο δοκάρι με σουτ του Ματέο Γκαρσία έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Τελικά, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 75΄όταν έπειτα από σέντρα του Πλατέλλα, ο Σασί βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα κάνοντας το 1-0.

Στο 84΄της αναμέτρησης, ο Βουό έχασε τις αισθήσεις του έπειτα από εναέρια σύγκρουση που είχε με τον Βέλεθ και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς είχε ματώσει η φανέλα του και υπήρξε καθυστέρηση με τον επιπρόσθετο χρόνο να είναι επτά λεπτά.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη συνέχισε να πιέζει με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 90’ + 3΄όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιουνές έστειλε με τακουνάκι τη μπάλα και στα δύο δοκάρια της εστίας και έπειτα ο Τυνήσιος με νέο τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου για το 1-1.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών και του επιτελείου του Άρη ήρθε και δεύτερο γκολ καθώς στο 90’ + 4΄και έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιουνές νίκησε την άμυνα των Ομιλητών και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Ποτουρίδης , Παπάζογλου, Κομεσίδης (46’ Σάσι), Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Κυριακίδης (74’ Οικονόμου), Πλατέλλας, Βουό, Κουτσιανικούλης (90’ Μιχόγεβιτς).

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βαλεριάνος (80’ Μενέντεθ), Φραν Βέλεθ, Δεληζήσης, Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Μπάσα (70’ Ματίγια), Ντιγκινί, Μαρτίνες (57’ Γιουνές), Ματέο Γκαρσία.