Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
x

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Συνολικά 11 λεωφορεία, με 630 πρόσφυγες αναχώρησαν με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας σε Βαγιοχώρι, Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ.

Εκκενώθηκαν, χωρίς εντάσεις, οι δύο εναπομείναντες καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, στο βενζινάδικο κοντά στα σύνορα και στο ξενοδοχείο στη στροφή Ευζώνων.

Συνολικά 11 λεωφορεία, με 630 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ αναχώρησαν με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας σε Βαγιοχώρι, Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό.

Ακόμη ένα λεωφορείο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγο από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Πολύκαστρο, λίγο πριν από τη γέφυρα, όπου υπήρχαν επίσης κάποιοι πρόσφυγες.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα, η επιχείρηση εκκένωσης διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα, ενώ έγιναν και οκτώ προσαγωγές αλληλέγγυων (πέντε Γερμανών, δύο Ισπανών και ενός Πολωνού).

Χθες εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), ενώ είχε προηγηθεί, στις 24 Μαΐου, η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ