Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΕΒΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, αλλάζει άρδην εικόνα η κατασταση στον Έβρο, καθώς από τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει λίγα άτομα που επιβιβάζονται σε λεωφορεία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του skai.gr, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Το βράδυ της Πέμπτης πιθανότατα Τούρκοι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Η φωτιά σβήστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή.

Διαβάστε - Έβρος: Μετανάστες άναψαν φωτιά κοντά στον φράχτη (vid)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ