Skip to main content

«Αδειάζει» την πρόβλεψη για 7.000 θανάτους στην Ελλάδα ο Μόσιαλος

Ο καθηγητής χαρακτηρίζει άστοχη την πρόβλεψη του ινστιτούτου IHME λέγοντας πως δεν μπορεί να προβλεφθεί η δυναμική της πανδημίας μετά από 3-4 μήνες.

Για άστοχη πρόβλεψη του ινστιτούτου ΙΗΜΕ (Institute for Health Metrics and Evaluation), που κάνει λόγο για 7.000 θανάτους στην Ελλάδα μέχρι τον Ιανουάριο από κορωνοϊό, κάνει λόγο ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μόσιαλος  σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το ινστιτούτο κάνει προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας. Δυστυχώς, έπεσαν έξω σε όλες τις αρχικές προβλέψεις τους, προβλέποντας άλλες φορές λιγότερους ή περισσότερους θανάτους».

«Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει πολλές προβλέψεις από πολλά ινστιτούτα, και σχεδόν όλες έπεσαν έξω, Συνήθως αδυνατούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές που δυνητικά μπορούν να προκύπτουν σε μια δυναμική πανδημική κατάσταση» σημειώνει και παραθετει τους λόγους.

«Στην καλύτερη περίπτωση, όπως έχω ξαναπεί, μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε τη δυναμική της πανδημίας και το πως θα μεταφραστεί σε κρούσματα ή θανάτους στους επόμενους 3-4 μήνες.

»Θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη άστοχη πρόβλεψη του ινστιτούτου. Μια από τις πολλές άστοχες προβλέψεις που έχει κάνει μέχρι τώρα. Θεωρώ πως χρειάζεται σοβαρότητα και όχι πανικός» καταλήγει.