Skip to main content

«Αδειάζει» τον Καμμένο ο Κυρίτσης: Δεν είναι όμηροι οι στρατιωτικοί

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και ο Γιώργος Κυρίτσης κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.

Aποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος έκανε λόγο περί «ομηρίας» των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο κρατά μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στο ρ/σ των Παραπολιτικών, ο Γιώργος Κυρίτσης είπε ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι προφυλακισμένοι και όχι όμηροι και πως σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να υπάρχουν κυρίως παρασκηνιακές πιέσεις πάρα δημόσιες κραυγές.

«Πιστεύω ότι οι παρασκηνιακές ενέργειες μπορεί να αποδώσουν πολύ περισσότερο παρά να βγαίνουμε και να φωνάζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εφόσον οι άνθρωποι είναι προφυλακισμένοι για κάποιο μικρής σημασίας αδίκημα, απ' ό,τι έχω καταλάβει, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» πρόσθεσε, υιοθετώντας την άποψη που εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Όπως είπε και ο κ. Κατρούγκαλος, η διαδικασία στην οποία βρίσκεται η υπόθεση δεν είναι μια διαδικασία η οποία μας επιτρέπει να μιλάμε για ομηρία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση προφυλάκισης ενόψει δικής» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Κάθε πολιτικός έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, ο κ. Καμμένος είναι από τους πολιτικούς που σε ζητήματα εθνικά οι εκφράσεις του προς τα έξω και η διατύπωση γνώμης είναι κάπως απερίφραστη. Σε τέτοια θέματα έχει ένα λόγο απερίφραστο» πρόσθεσε.

Κατρούγκαλος: Δεν προκύπτει θέμα ομηρίας των στρατιωτικών

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει το Σάββατο αιχμηρά ότι κάθε πολιτικός χρησιμοποιεί εκφράσεις ανάλογα με το ύφος του και ότι για τον ίδιον δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή η «ιδιότητα» της ομηρίας.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος. Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν» πρόσθεσε.