Skip to main content

Άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα εξασφάλισε η Eldorado Gold

«Το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία στους επενδυτές μας με οφέλη για τις τοπικές κοινότητες» υποστηρίζει ο CEO του καναδικού ομίλου.

Τις άδειες για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στις Σκουριές και για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα εξασφάλισε η Eldorado Gold από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο καναδικός όμιλος, στις Σκουριές οι άδειες επιτρέπουν την εγκατάσταση του μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το οποίο θα αποπερατωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν επιπρόσθετες εγκαταστάσεις. Στην Ολυμπιάδα, η άδεια επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αναβαθμισμένου υποσταθμού ρεύματος, όπως και την υλοποίηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν τμήμα των ετήσιων, προγραμματισμένων εργασιών της Eldorado.

Ο πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι η επένδυση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία. Αναλυτικά σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την παραλαβή των πολυαναμενόμενων αδειών που θα μας επιτρέψουν να προστατέψουμε την επένδυση μας. Μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα η συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Πιστεύουμε ότι το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία στους επενδυτές μας παρέχοντας οφέλη για τις τοπικές κοινότητες και την ελληνική οικονομία, ενώ συμμορφώνεται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα».