Skip to main content

Άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κρίνουν τα μέτρα οι πολίτες

Άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, θεωρώντας τα, ωστόσο, αναγκαστική επιλογή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc
Άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, θεωρώντας τα, ωστόσο, αναγκαστική επιλογή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Ειδικότερα, ποσοστό 52,6% πιστεύει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πιάσουν τόπο, έναντι 41,1% που εκτιμά το αντίθετο, ενώ ποσοστό 65,7% τα θεωρεί «μάλλον άδικα» και 30,1% «μάλλον δίκαια».

Παράλληλα, ποσοστό 60,2% των ερωτηθέντων θεωρεί τα μέτρα αναγκαστική επιλογή, έναντι 35% που εκτιμά ότι υπήρχαν περιθώρια για πιο ήπια μέτρα, 50,1% πιστεύει πως τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και 41,9% σε λάθος κατεύθυνση.

Μετά την εξαγγελία των μέτρων, ποσοστό 28,9% των ερωτηθέντων αισθάνεται οργή, 19,3% απογοήτευση, 18,9% ανησυχία για το μέλλον, 8,7% ανοχή, 8,1% κατανόηση και 16,1% ελπίδα για μια νέα αρχή.

Στην ερώτηση «με ποιον θυμώνετε περισσότερο, όταν σκέφτεστε την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και οι Έλληνες πολίτες», ποσοστό 70% απαντά «με τις κυβερνήσεις Καραμανλή», 52,5% «με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ», 22% «με τους Έλληνες φοροφυγάδες», 9,4% «με τη σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου», 8,6% «με τη στάση της ΕΕ» και 4,8% «με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι δανειστές μας».

Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, προηγείται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 34,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 23,2%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,8%.